Aranjamentul ideal pentru camera de zi
Amenajarea camerei de zi astfel încât interiorul să fie funcțional și elegant nu este o sarcină ușoară. Camera de zi are o funcție reprezentativă, așa că trebuie să acordați o atenție deosebită materialelor utilizate pentru finisarea acesteia, iluminării și mobilierului adecvat. Există mai mulți factori la care trebuie să acordați atenție în etapa de planificare pentru a vă asigura că încăperea va fi confortabilă, practică și elegant amenajată.
Camera de zi – un loc reprezentativ în casă
Într-o locuință mai mică, camera de zi ar trebui să fie de cel puțin 20 m2. Este o chestiune individuală, în funcție de preferințe, de dimensiunea locuinței și de numărul membrilor gospodăriei. O cameră de zi prea înghesuită poate fi nefuncțională, iar o cameră de zi prea mare poate fi inconfortabilă. Cel mai simplu mod de a aranja o cameră de zi este ca aceasta să fie planificată dreptunghiulară sau pătrată. Cel mai popular material pentru podele în camera de zi este lemnul natural sau parchetul laminat. Pardoseala din lemn este o opțiune bună atunci când în casă sunt adulți, dar dacă aveți copii mici, este mai bine să folosiți parchet laminat asortat cu covoare moi și calde. Alegerea pardoselii ar trebui să fie bine gândită, deoarece este partea din interior pe care nu o schimbați prea des; pereții și tavanele se pot revopsi oricând, dar decopertarea pardoselii este o operațiune majoră care se face foarte rar. Înainte de a lua o decizie, trebuie să vă gândiți dacă aveți încălzire prin pardoseală în camera de zi, dacă aveți timp să întrețineți podeaua sau dacă aceasta va fi supusă unei uzuri mai mari. Și nu uitați de bugetul dumneavoastră. Grupul MOBEXPERT este specializat în soluții pentru pardoseli și oferă și plata amânată în sistemul Mokka.
Aranjarea mobilierului pentru camera de zi
Mobilierul pentru camera de zi trebuie să fie, mai presus de toate, de bună calitate, astfel încât să poată fi folosit confortabil timp de mulți ani fără a fi nevoie să fie înlocuit cu altul nou. Pentru a exploata pe deplin potențialul camerei de zi, indiferent dacă este vorba de o bibliotecă, un dulăpior TV sau o masă de la un singur producător, toate elementele trebuie să se armonizeze între ele și să se potrivească cu stilul interiorului. Atunci când alegeți o măsuță pentru cafea pentru camera de zi, care este o piesă de mobilier esențială în acest loc, ar trebui să acordați atenție originalității și funcționalității sale, deoarece aceasta este o modalitate excelentă de a pune un accent interesant și de a sublinia stilul amenajării camerei de zi. Combinația a două elemente în culori diferite, dar în aceeași tonalitate cromatică, aduce o revigorare vizuală a interiorului, un bun exemplu al ideii fiind o canapea într-o culoare discretă și un fotoliu într-o culoare îndrăzneață, cum ar fi turcoaz, verde sau roșu. Asortarea adecvată nu înseamnă că trebuie să folosiți un fotoliu și o canapea din același set. Trebuie doar să respectați regula conform căreia canapeaua să fie mai mare decât fotoliul, iar mobilierul trebuie să aibă un element comun care să le unească. Poate fi vorba chiar și numai de culoarea, stilul, decorul sau textura materialului din care sunt confecționate. Important este ca totul să aibă ceva în comun, chiar dacă se utilizează materiale diferite.
Cum se combină culorile în camera de zi?
O cameră de zi mare poate să nu pară foarte primitoare, așa că merită să folosiți culori care să îi dea căldură, cum ar fi pastelurile sau culorile pământului. Atunci când culorile sunt delicate, trebuie să folosiți o culoare mai puternică pentru ca încăperea să nu pară fadă. Totul depinde de stilul pe care l-ați planificat pentru interiorul dumneavoastră și trebuie să vă amintiți un lucru – culorile similare aduc armonie în camera de zi. Dacă mobilierul din camera de zi este deschis, trebuie să folosiți culori mai intense pentru pereți sau covoare colorate. Cu mobilierul în culoare închisă se potrivesc pereții de orice culoare.