Cum să alegeți un tocător de bucătărie electric
Poate fi plăcut să amestecați vinul alb într-un sos Béchamel sau să rupeți frunze într-o salată, dar să tăiați legumele sau carnea devine, uneori, plictisitor. În aceste situații, un tocător electric vă salvează în gospodărie.
Tipuri de tocătoare
Mini-tocător
Este un aparat mic, compact, care se folosește pentru tocarea fină a legumelor tari, fructelor, nucilor etc. Are un recipient pentru alimente, putere redusă și dimensiuni mici.
Tocătorul electric clasic
Acest tip de tocător poate tăia mult și pentru o perioadă lungă de timp, având mai multe accesorii pentru diferite tipuri de utilizări. În interior se află cuțite rotative, care sunt folosite pentru tăiere. Excelent pentru tăierea fructelor, legumelor și a cărnii, poate fi folosit pentru a face smoothie-uri, shake-uri și alte băuturi. Dar nu este foarte eficient pentru feliere: bucățile au dimensiuni diferite.
Multi-tocător sau aparat de tăiat legume
Folosit pentru tăierea legumelor și a altor alimente: feliere, tocare, mărunțire și răzuire. Kitul vine de obicei cu multe accesorii interschimbabile pentru a ajusta dimensiunea și forma alimentelor feliate.
Tocător mecanic
Este un dispozitiv care se folosește pentru a toca alimentele folosind un sistem de acționare manuală, are un mâner care se răsucește. Poate fi folosit pentru a tăia carne, pește, legume, fructe etc.
Blender și tocător
Combină funcțiile unui blender și ale unui tocător. Pe lângă măcinarea alimentelor, poate fi folosit pentru a face smoothie-uri, piureuri, sosuri și alte preparate lichide.

De ce aveți nevoie de un tocător de bucătărie
Un tocător de bucătărie este o unealtă la îndemână care ușurează mult treburile casnice și economisește timp. Să enumerăm beneficiile:
- procesarea rapidă a alimentelor: poate ajuta la tăierea rapidă a legumelor, fructelor, cărnii, nucilor, ierburilor și a altor ingrediente pentru gătit;
- economie de timp: reduce timpul petrecut pentru gătit;
- mai puține deșeuri: blenderul macină chiar și ceea ce în mod normal am arunca.
- ușor de utilizat: oricine are vârsta potrivită pentru a ști să nu își bage degetele în tocător atunci când este pornit îl poate manevra fără probleme.
- comoditate: economisește spațiu în bucătărie și poate înlocui mai multe alte instrumente de bucătărie, cum ar fi un feliator, o răzătoare sau un mixer;
- mâncăruri complexe: cu ajutorul tocătorului, puteți pregăti o varietate mai mare de mâncăruri, care altfel erau inaccesibile din cauza procesului lung de preparare.
Cum funcționează un tocător de bucătărie
Aici vom vorbi despre variantele electrice clasice, numite și choppere. Sunt formate din:
- corp;
- container;
- lamele.
Corp
Elementul principal al aparatului de tocat, în care este încorporat motorul și în care sunt amplasate celelalte părți ale dispozitivului. Mulți oameni preferă tocătoarele din plastic, deoarece sunt mai ușoare și mai convenabile.
Există, de asemenea, modele cu corp metalic, este mai durabil, dar mai greu și mai scump. Uneori se fac versiuni hibride, astfel încât aparatul să rămână rezistent și ușor în același timp. Dar nu acesta este cel mai important lucru al unui tocător. Motorul este.
Motor
Acesta este elementul principal care acționează lamelele dispozitivului. Puterea motorului este caracteristica principală a aparatului și calitatea muncii sale depinde de aceasta. De asemenea, motorul nu trebuie să fie prea zgomotos, altfel veți obosi înainte de a termina de gătit. Există deja o mulțime de zgomot în jurul nostru, iar urechile au nevoie și de odihnă.
Lame
Acestea sunt elementul principal care este utilizat pentru mărunțire. Sunt amplasate în interiorul bolului și sunt motorizate. Lamele fabricate din materiale de proastă calitate se vor strica rapid.
Butoane de control
Tocătorul poate avea unul sau mai multe butoane de control care vă permit să porniți sau să opriți motorul, să reglați viteza de rotație a lamelelor etc. Cele mai economice modele nu au de obicei niciun buton și funcționează prin apăsarea capacului dispozitivului.
Accesorii suplimentare
Unele modele de tocător pot fi livrate cu accesorii suplimentare, cum ar fi o răzătoare sau un extractor de suc.

Cum să alegeți tocătorul potrivit
Atunci când vă decideți ce tocător să alegeți pentru bucătăria dvs., trebuie să vă gândiți la:
- putere;
- volumul containerului;
- disponibilitatea accesoriilor;
- materialul lamei;
- controlul, viteza și modurile de funcționare;
- dimensiune și design;
- preț;
- marcă.
Putere
Dacă intenționați să îl utilizați pentru a tăia bucăți mari de carne sau nuci tari, este posibil să aveți nevoie de o unitate cu o putere mai mare. Dacă veți toca fructe și legume moi, vă puteți mulțumi cu un model mai puțin puternic. În medie, aceasta variază între 200 și 500 de wați.
De asemenea, este posibil ca dimensiunea și greutatea să crească, așa că luați în considerare acești parametri dacă spațiul din bucătărie este limitat.
În general, alegerea puterii unui tocător de bucătărie depinde de nevoile și preferințele personale. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, modelele cu o putere cuprinsă între 400 și 500 de wați sunt potrivite pentru o procesare rapidă și eficientă a alimentelor.
Beneficiază de finanțarea Mokka
Moduri și viteză
Modelele de buget au o singură viteză, adesea nici măcar nu există butoane pe corp, iar mașina de tocat este pornită prin apăsarea capacului. Datorită acestui design elementar, dispozitivul este ușor de utilizat.
Unitățile mai scumpe pot avea 2-3 viteze. Mașinile de tocat cu mod de pulsare, de exemplu, vă permit să monitorizați mai bine procesul, veți putea controla măsura în care alimentele sunt feliate. Mulți oameni folosesc acest mod pentru a sparge gheață.
Modul Turbo este potrivit dacă aveți nevoie să tocați rapid și complet legumele pentru a prepara un piure.
Volumul bolului
Volumul recipientului determină cantitatea de alimente pe care o puteți procesa odată. Aparatele de tocat și mini-tocătoarele au un rezervor minim de 30-300 ml, Iar modelele clasice de la 0,5 la 3 litri.
Pentru persoanele singure care obișnuiesc să gătească doar pentru ele însele, un bol de 400-500 ml este suficient. Volumul cel mai frecvent conceput pentru o familie este de aproximativ 1 litru. Desigur, acest lucru este important doar pentru modelele clasice, un tocător sau un blender se va descurca bine cu orice capacitate.
Materialul lamelor
Lamele pot fi fabricate din oțel inoxidabil sau din diverse tipuri de plastic. Oțelul inoxidabil este mai puternic și mai durabil. Este dificil să îi determinați singur calitatea, așa că trebuie să vă bazați pe recenzii și pe reputația mărcii.

Materialul bolului
De obicei, tocătorul în sine este din plastic, doar materialul bolului diferă:
- plastic;
- sticlă;
- metal.
Nu contează prea mult din ce material este făcut, plasticul cântărește mai puțin, dar se zgârie, iar sticla se poate sparge. De regulă, producătorii nu vând boluri separate pentru modelele lor, așa că, dacă îl spargeți, va trebui să cumpărați un aparat nou. Cu toate acestea, sticla este cel mai des aleasă, deoarece prin ea se poate vedea cum are loc procesul de transformare a totului într-un piure.
Cumpără acum, plătește mai târziu cu Mokka
Accesorii
Înainte de a alege un tocător, gândiți-vă la ce alimente veți toca cel mai des cu el, acest lucru vă va ajuta să nu luați accesorii inutile și să economisiți bani. Iată câteva dintre cele mai frecvente accesorii:
- lamele de tocat: utilizate pentru tăierea legumelor, fructelor și a altor ingrediente în bucăți mici, acestea pot fi de diferite forme – rotunde sau în formă de cruce, pentru a asigura rezultate optime pentru fiecare produs;
- lamele de feliere: acest accesoriu este conceput pentru a tăia fructele și legumele în felii sau în bucăți egale și, de obicei, are o grosime de feliere reglabilă pentru a vă permite să tăiați alimentele la dimensiunea dorită;
- lame de răzuit: pot fi folosite pentru a răzui legume, fructe și brânză rapid și ușor. Acestea vin în diferite grosimi, în funcție de alimentul care trebuie răzuit;
- accesoriu pentru tocarea cărnii: poate fi utilizat pentru a măcina carne, pește și alte produse pentru a obține carne tocată sau pateu;
- tel pentru aluat: permite frământarea rapidă și ușoară a aluatului pentru coacere;
- duză pentru citrice: utilizată pentru a stoarce sucuri de citrice, cum ar fi lămâi, portocale sau grapefruit.
Concluzie
Tocătorul este un aparat convenabil și util pentru casă, cu el puteți pregăti rapid și cu plăcere chiar și mâncăruri complexe. Acum că ați citit articolul nostru, puteți alege acel feliator unic în lume cu și mai multă pricepere.