Cum să alegi și să porți corect inelele
Inelele elegante din materiale prețioase completează eficient imaginea, făcând-o originală și memorabilă. Pe lângă rochiile de mireasă, magazinele de bijuterii oferă sute de modele elegante pentru fiecare zi și pentru evenimente deosebit de memorabile. Să ne dăm seama ce inel să alegem, astfel încât bijuteriile să arate elegant, să nu provoace disconfort atunci când sunt purtate și să fie în armonie cu stilul și caracterul tău individual.
Recomandări pentru alegerea unui inel
În primul rând, bijuteriile ar trebui să corespundă locului și timpului. Un inel de aur luxos cu un diamant mare arată bine la o recepție de gală cu ocazia unei nunți sau a unei aniversări și este complet nepotrivit într-un mediu de lucru sau în ieșirile cu copiii. Acest lucru nu înseamnă că în rutina de zi cu zi este mai bine să uiți cu totul de bijuterii, dar este necesar să respectați măsura. Un inel grațios cu pietre mici, gravură sau țesut neobișnuit se va potrivi cu succes chiar și în cel mai obișnuit aspect al străzii și nu va interfera cu mișcările și nu va atrage atenția excesivă.
Pentru a evita vulgaritatea, stilistii recomanda sa te limitezi la maximum trei inele diferite sau un inel expresiv pe o mana. Și atunci când alegeți un model potrivit, asigurați-vă că țineți cont de forma și caracteristicile anatomice ale mâinii:
- O palmă largă cu degete mari este ideală pentru pietre masive – smaralde, rubine, perle. Un decor subțire și modest pe el se va „rătăci pur și simplu”.
- Mâinile „muzicale” rafinate cu degete lungi și subțiri sunt universale; se potrivesc accesoriilor de orice formă și dimensiune.
- Degetele plinuțe trebuie alungite vizual folosind geometrie unghiulară – romburi, ovale, triunghiuri. Decorul în miniatură și pietrele mari rotunde nu vor fi la locul lor.
- Pentru falangele înguste, orice model este optim, cu excepția celor prea masive. Inelele de falange la modă arată impresionant pe ele.
- Pentru un deget scurt, nu ar trebui să alegeți modele care lărgesc optic mâna. Perechea sa ideală este un inel de formă nestandard cu asimetrie; pietrele mari în formă de oval sau picătură sunt acceptabile.
În mod tradițional, verighetele, la fel ca inelele de logodnă, sunt purtate pe degetul inelar, iar modelele mari cu pietre proeminente și sigilii sunt purtate pe degetul mijlociu sau arătător. Alte tipuri de inele pot fi purtate pe orice deget după bunul plac.
Selectarea lățimii inelului
Marginea largă care acoperă falange pare solidă și solidă, ceea ce nu corespunde întotdeauna realității. Dacă acesta este un produs gol, atunci este destul de fragil și poate fi deteriorat prin contactul strâns cu obiecte dure. Un alt lucru este un inel lat turnat din metal prețios. Greutatea și costul acestuia sunt mai mari decât cele ale modelelor înguste; face o impresie respectabilă, dar poate provoca disconfort atunci când este purtată o perioadă lungă de timp, mai ales în sezonul cald. Cu cât inelul este mai lat, cu atât zona de contact cu pielea este mai mare și cu atât trebuie să selectați cu mai multă atenție dimensiunea.
Când cumpără un inel larg, se concentrează pe dimensiunea „cu o marjă”, adică caută un model cu jumătate de mărime mai mare. De exemplu, pentru un inel larg de mărime 17, este mai bine să luați 17,5. Cu inele înguste, regula „+0,5” nu funcționează; acestea sunt selectate în funcție de dimensiune.
Conform clasificării, inelele subțiri sunt considerate modele cu o lățime de 2-4 mm, lățime medie – de la 4 la 6 mm, lățime – peste 6 mm. Cele mai confortabile de purtat sunt bentitele de 3 mm, care sunt destul de durabile și nu interferează cu mișcările active ale mâinii. De asemenea, este important ca bijuteriile subțiri să poată fi purtate de mai multe ori pe un deget, în timp ce bijuteriile late pot fi purtate doar singur.
Inelele de orice lățime sunt combinate cu degete de lungime medie; produsele subțiri nu se potrivesc falangelor lungi, iar cele largi nu se potrivesc celor scurte. În general, cu cât degetul este mai mic, cu atât decorul este mai mic.
Cum să alegi un profil și un design inel
Profilul inelului, adică forma în secțiune transversală, poate spune multe despre confortul viitor al purtării. Acest lucru se aplică doar șaibelor inelare, care sunt o bandă de metal, de aceeași lățime în față și în spate. Dacă tăiați un astfel de inel în cruce, atunci forma tăiată este:
- dreptunghiular (plat);
- oval;
- cu o margine exterioară convexă;
- rundă;
- cu o latură interioară convexă.
Cea mai confortabilă potrivire este asigurată de marginea interioară ușor rotunjită. Modelele Comfort Fit sunt ușor de pus și scos, nu exercită presiune asupra pielii cu margini ascuțite și practic nu se simt pe deget. Inelele O cu un diametru de până la 3 mm sunt, de asemenea, destul de convenabile, nu interferează cu degetele vecine, sunt practice și convenabile. Profilul exterior semicircular este o optiune clasica, vulnerabila la zgarieturi si abraziuni. Un inel care este convex la exterior va trebui dus periodic la un atelier de bijuterii pentru lustruire.
Modele moderne de inele
Bijutierii plasează decorul principal pe partea din față a inelului, al cărui design poate fi foarte divers. În mod convențional, se disting mai multe grupuri mari de bijuterii.
Solitaire
Acestea sunt inele cu o piatră și o lunetă subțire fără decor suplimentar, adesea folosite ca inele de logodnă. O bijuterie universală pentru femei, relevantă pentru orice vârstă și statut social. Tenia trebuie plasată corect în centrul mâinii – pe degetul mijlociu sau inelar.
Cocktail
Bijuteriile cu multe pietre, mari sau mici, și modelele elegante florale și vegetale sunt de obicei clasificate drept bijuterii de cocktail și purtate la ocazii speciale. Accesoriile arată grozav individual sau în grup dacă sunt combinate stilistic și cu culoarea metalului.
Răsucit
Inelele de împletitură realizate din mai multe baze împletite beneficiază de obicei de contrastul de culoare atunci când sunt fabricate din metale de diferite nuanțe. Uneori sunt decorate cu pietre mici, sculpturi și înnegrire. Acesta este un plus excelent pentru un look casual sau de afaceri, expresiv, dar modest.
„Piese”
Modelele sub formă de puc, decorate cu o cale de pietre mici, sunt numite și inele de eternitate. Ele sunt de obicei date ca semn de dragoste și purtate în mod continuu. Adesea astfel de modele acționează ca cupluri de nuntă, iar în cazul pietrelor colorate, le înlocuiesc pe cele de cocktail.
Monograme
Țesăturile complicate, buclele, modelele complexe decorate cu pietre și diferite tipuri de metale în inele cu monogramă le fac universale. Un decor elegant care se potrivește fetelor tinere și doamnelor mature, potrivit într-un mediu de birou, acasă sau pentru o sărbătoare cu prietenii.
Simboluri
Inelele cu un front plat sunt deosebit de populare printre bărbați. Decorul contine pietre mari, emailuri, gravuri, initiale, simboluri, imagini cu semne zodiacale si tot felul de logo-uri. Se poartă pe degetul arătător sau mijlociu.
Inele
Un inel strălucitor domină întotdeauna mâna, așa că nu ar trebui să-l combinați cu alte bijuterii (cu excepția inelelor de logodnă). Printre modelele de acest tip sunt apreciate motivele vintage, formele și nuanțe neobișnuite de pietre și încadrarea pricepută.
Cumpără acum, plătește mai târziu cu Mokka
Aur, platină, argint: care metal este mai bun?
Inelele de modă sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv titan, tungsten, oțel inoxidabil și paladiu. Cu toate acestea, adevăratul clasic și alegerea majorității rămâne în principal 585 de aur. Aurul alb a fost la vârf de popularitate în ultima vreme; aurul galben și roșu sunt încă în căutare. Culoarea metalului depinde de compoziția impurităților, deoarece în orice caz produsul nu este 100% aur pur. Aceste impurități nu afectează proprietățile fizice și operaționale, dar metodele suplimentare de prelucrare a metalelor pot crește rezistența acestuia la deteriorare și contaminare și îi pot prelungi strălucirea. Placarea cu rodiu, de exemplu, are acest efect.
Platina este cel mai scump material de bijuterii de elită; produsele fabricate din acesta sunt mai puternice și mai grele decât aurul. Argintiul este mult mai accesibil, dar necesită îngrijire constantă și curățare temeinică, altfel se întunecă în timp.
În decorarea bijuteriilor, pietrele prețioase țin palma: diamante, smaralde, rubine, safire, perle. Mineralele semiprețioase și zirconia și cristalele sintetice ieftine nu își pierd relevanța. Un inel voluminos de aur sau platină cu o perlă naturală mare sau un diamant tăiat original este o investiție financiară bună și un accesoriu șic, dar nu îl vei putea purta în fiecare zi. Alegerea este corelată nu numai cu dorințele și capacitățile, trebuie să țineți cont de scopul decorului, de conformitatea acesteia cu stilul de viață, stilul și obiceiurile.
Cum se determină dimensiunea
Pentru a determina dimensiunea unui inel, magazinele de bijuterii au instrumente speciale – instrumente de măsurare a inelului. Cu toate acestea, înainte de a alege în sfârșit un inel, trebuie să-l încercați, să-l puneți de mai multe ori prin falangă și să-l scoateți. Mai mult, este posibil ca dimensiunile acelorași degete pe mâini diferite să nu coincidă! Ce altceva trebuie luat în considerare atunci când selectați și încercați bijuterii:
- Volumul degetelor variază în funcție de condițiile meteorologice și de starea sănătății persoanei (mâinile se umflă în timpul căldurii, când nu se simte bine, după efort fizic, dimineața devreme după somn).
- Degetele de pe mâna activă sunt de obicei mai mari decât pe mâna pasivă.
- După ce ați pus inelul, verificați-i potrivirea: răsuciți-l în jurul axei, strângeți-vă palma într-un pumn și strângeți ușor mâna. Bijuteriile nu apasă sau atârnă pe degetul tău? Aceasta înseamnă că mărimea este aleasă corect.
- Bijuteriile cu pietre mari necesită o potrivire mai strânsă pe piele pentru a nu se răsuci sub greutatea pietrei.
- Datorită structurii speciale a degetului mic și a degetului mare, alegerea inelelor pentru acestea necesită prudență. Pentru degetul mic, circumferința cea mai strânsă este importantă, așa că nu ar trebui să existe „rezerve” în diametru. Dar pe degetul mare este normal dacă inelul este greu de pus, deoarece falanga lui este mai lată decât altele.
Daca doua marimi se potrivesc la fel de bine si este greu sa alegi intre ele, se prefera cea mai mare.
Cum să afli acasă mărimea degetelor tale? Trebuie să-l înfășurați cu dantelă sau fir (verificați dacă falangea trece liber), să o tăiați la articulație, să măsurați lungimea segmentului în milimetri și să împărțiți această cifră la 3,14.