Cum să economisiți bani fără să amânați toate cumpărăturile?
Faptul de a avea fonduri în contul bancar ne oferă un mare confort psihologic și ne face să ne îngrijorăm mult mai puțin în legătură cu viitorul nostru. Suntem conștienți de faptul că o „rezervă financiară” ne va salva în situații de criză, de exemplu atunci când ne pierdem locul de muncă sau suntem nevoiți să luăm un concediu fără plată pentru o perioadă nedeterminată de timp. Dar cum se pot face astfel de economii? Răspunsul este să vă familiarizați cu o serie de metode de economisire care vă vor permite să puneți deoparte în mod conștiincios o anumită sumă în fiecare lună.
Cum să economisiți bani în fiecare zi?
Cum să economisiți efectiv bani în viața de zi cu zi? Pentru unii poate părea destul de dificil, deoarece trebuie să umple frigiderul cu alimente, să facă plinul la mașină sau să plătească curentul sau încălzirea centrală. Cu toate acestea, și aici este posibil să facem economii, mai ales dacă vom încerca.
Prima modalitate de a economisi bani este să mergeți la cumpărături cu o listă. Dacă mergem la cumpărături fără listă, de obicei ajungem să avem în coșul de cumpărături diverse produse, inclusiv unele de care nu aveam absolut nevoie. Ca urmare, ajungem să aruncăm surplusul de alimente sau să cumpărăm lucruri care nu ne plac deloc. O listă concretă vă permite să vă urmați planul. Înainte de cumpărături, planificați-vă prânzurile și cinele pentru următoarele câteva zile. Apoi, unele produse pot fi cumpărate în cantități mai mari, ceea ce generează de obicei reduceri suplimentare. În plus, atunci când totul este planificat, fiecare produs are o șansă de a fi utilizat.
Metodele de economisire pot viza, de asemenea, conducerea economică a autovehiculului. Bineînțeles, trebuie să ajungem cumva la serviciu. Cu toate acestea, în unele cazuri nu are sens să vă urcați la volan. Uneori este mai bine să mergeți pe jos până la magazinul din apropiere, fie să luați tramvaiul sau autobuzul. Astfel, nu numai că scade consumul de combustibil, dar se reduce și uzura mașinii.
Cum să economisiți efectiv bani pe utilități? Mulți dintre noi petrec în fiecare zi câte 4-5 ore în fața televizorului. Uneori, acest lucru este relaxant, dar necesită mult timp și generează facturi mai mari la electricitate. În loc să vă uitați tot timpul la televizor, mergeți la o plimbare, citiți o carte sau petreceți timpul cu familia. Facturile vor scădea cu siguranță, iar dumneavoastră vă veți simți mai bine.
De asemenea, este posibil să se economisească bani prin economisirea consumului de apă. În loc să spălați manual vasele, ceea ce risipește multă apă, este mai bine să alegeți o mașină de spălat vase. Aceasta este, de asemenea, mai comod de utilizat.
Care este cel mai bun mod de a economisi banii cheltuiți lunar pe utilități? Prin căutarea unor furnizori mai buni sau prin negocierea cu aceștia. În acest fel, puteți avea o factură mai mică pentru telefon sau televiziune. Unele taxe pot fi grupate într-un pachet, ceea ce reprezintă, de obicei, un raport calitate-preț mai bun.
Sistemul de plăți amânate – ce este acesta?
Există mai multe modalități de a economisi bani, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțați tot timpul la ceva. Uneori merită să ne cumpărăm haine noi sau un echipament care ne va face fericiți. Chiar dacă nu dispunem de fonduri în acest moment, nu trebuie să renunțăm la planurile noastre. Plățile amânate și sistemul mokka ne pot ajuta în astfel de situații. Cu acest sistem de plată amânată (https://mokka.ro/) puteți cumpăra imediat lucrurile de care aveți nevoie sau pe care pur și simplu vi le doriți. Puteți plăti cumpărăturile cu o amânare de 30 de zile sau puteți opta pentru eșalonarea plății în 12 rate convenabile. Fiecare client poate face achiziții în cadrul unei limite individuale, care poate ajunge chiar și la câteva mii de lei.