Evaluarea aparatelor de aer condiționat mobile: TOP-10 cele mai bune
Aparatele de aer condiționat mobile, precum sistemele clasice split cu o unitate exterioară, sunt capabile să răcească, să ventilați și să încălziți o cameră. Nu sunt legate de un singur punct, prezintă o eficiență ridicată în răcirea încăperii și nu necesită instalare, dar dispozitivele portabile au propriile caracteristici care trebuie luate în considerare la cumpărare. Pentru a cumpăra cel mai bun aparat de aer condiționat mobil, vom înțelege principalele criterii de alegere a echipamentelor de climatizare, caracteristicile de design ale modelelor portabile, avantajele și dezavantajele acestora. Evaluarea celor mai bune modele din 2023 se bazează pe recenziile clienților.
Avantajele și dezavantajele aparatelor de aer condiționat mobile
Aparatul de aer conditionat portabil este un monobloc cu instalatie in pardoseala. Are o conexiune simpla si este potrivita pentru amplasarea intr-un apartament, casa de tara sau orice alta incapere in care este imposibil din punct de vedere tehnic instalarea unui sistem split. Evaluarea aparatelor de aer condiționat mobile include recenzii ale modelelor care funcționează pentru a răci și încălzi o casă, dar mai întâi, să ne uităm la avantajele și dezavantajele dispozitivelor mobile de uz casnic.
Avantajele aparatelor de aer condiționat pe podea:
- Instalare usoara. Nu este nevoie să chemați o echipă de meșteri pentru a instala și conecta dispozitivul. Puteți conecta singur aerul condiționat în câteva minute.
- Designul constă dintr-un bloc. Dispozitivul mobil nu are o unitate externă, care se află în exterior.
- Portabilitate. Aparatul este echipat cu roți încorporate, care facilitează deplasarea echipamentelor dintr-o cameră în alta. Puteți răci bucătăria în timpul zilei și mutați aparatul de aer condiționat în camera de zi sau dormitor seara.
- Preț. Prețul unui aparat de aer condiționat mobil bun, care funcționează pentru a încălzi și răci o cameră, este de obicei mai mic decât cel al unui sistem split cu caracteristici similare.
Dezavantajele aparatelor de aer condiționat pe podea:
- Necesită aer cald pentru a fi aerisit afară. În fiecare cameră în care intenționați să amplasați un aparat de aer condiționat mobil, trebuie să direcționați un furtun ondulat în exterior. Acest lucru se poate face printr-o fereastră sau un perete făcând o gaură în ea.
- Ele ocupă mult spațiu. Instalația montată pe podea are dimensiuni impresionante și ocupă un ordin de mărime mai mult spațiu decât un sistem split clasic.
- Muncă zgomotoasă. Compresorul unui aparat de aer condiționat portabil este situat în apartament, astfel încât dispozitivele mobile sunt zgomotoase, ceea ce este greu de ignorat noaptea.
Înainte de pornire, la aparatul de aer condiționat mobil este conectată o conductă de aer, care evacuează aerul încălzit în exterior. Fără el, eficiența de răcire tinde spre zero.
Criterii de alegere a aparatelor de aer condiționat portabile pentru locuință
Concentrați-vă nu pe puterea consumată de dispozitiv, ci pe puterea de răcire, care se măsoară în BTU. Producătorii indică acest parametru în descrierile produselor.
Atunci când alegeți un aparat de aer condiționat pentru casa dvs., trebuie să luați în considerare zona camerei în care doriți să-l instalați, puterea dispozitivului, ușurința de control și modurile de operare. Este bine dacă echipamentul are funcții suplimentare, inclusiv purificarea aerului, neutralizarea mirosurilor străine, modul de noapte și un temporizator programabil.
Atunci când alegeți un aparat de aer condiționat mobil, acordați atenție următorilor parametri:
- Putere. Cel mai simplu mod de a alege un dispozitiv potrivit pentru putere este de a împărți zona camerei cu 10. Pentru a răci o cameră de 25 m², este potrivit un dispozitiv cu o putere de 2,5 kW.
- Nivel de zgomot. Dispozitivele mobile fac mai mult zgomot decât cele clasice, așa că țineți cont de acest lucru. Majoritatea dispozitivelor arată niveluri de zgomot în intervalul 45-60 dB. La putere maximă, echipamentul produce până la 70 dB.
- Clasa energetica. Acest parametru determină cât de economic consumă electricitate dispozitivul. Modelele populare au clasa A sau A+. Există și modele mai economice din clasa A++ sau A+++ la vânzare.
- Sistem de control. Modelele bugetare pot fi controlate folosind butoanele de pe corp. Dispozitivele mai scumpe sunt echipate cu telecomandă sau panou tactil. Cele mai avansate dispozitive sunt controlate printr-o aplicație pe un smartphone.
- Moduri de operare. Răcirea cu aer este un mod pe care îl au toate aparatele de aer condiționat mobile. Modelele îmbunătățite au opțiuni suplimentare, inclusiv încălzirea camerei și dezumidificarea aerului.
Dacă există mobilier în cameră, acesta va absorbi o parte din undele sonore și va reduce nivelul de zgomot al aparatului de aer condiționat. Prezența plăcilor ceramice, dimpotrivă, va spori sunetul din funcționarea sa.
TOP 10 cele mai bune aparate de aer condiționat mobile în 2024
Să luăm în considerare ratingul TOP 10 aparate de aer condiționat mobile ale acestui an, care au raportul optim preț, funcționalitate și ușurință în utilizare.
Electrolux EACM-8 CL/N3
Puternicul monobloc de la Electrolux este prezentat într-un design elegant și are o funcționalitate ridicată. Poate fi instalat într-un apartament, birou sau orice altă cameră de până la 20 m². Pentru clasa sa, prezintă un nivel scăzut de zgomot de doar 44 dB. Calitatea ridicată a construcției, greutatea relativ ușoară, panoul de control electronic și telecomanda fac dispozitivul ușor de utilizat.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 20 m².
- Putere de racire – 2,4 kW.
- Moduri – dezumidificare, răcire.
- Nivel de zgomot – 44 dB.
Avantaje:
- consum redus de putere;
- greutate redusă;
- design original;
- opțiune de răcire intensivă;
- modul de noapte.
Defecte:
- in modul Sleep nu arata cea mai silentioasa functionare;
- adaptorul pentru ferestre va trebui achiziționat separat.
Rapid RAC-07 CE/N6_22Y
Model de buget cu funcționalitate bună. Pentru o mișcare ușoară, corpul dispozitivului este echipat cu roți și un mâner. Funcția „Circulație” asigură o ventilație de înaltă calitate a încăperii. Puteți seta timpul de funcționare folosind un cronometru. Informațiile de funcționare sunt afișate pe un afișaj digital. Producătorul a prezentat un model cu caracteristici bune de performanță. Corpul aparatului de aer conditionat este realizat din materiale rezistente cu protectie impotriva deformarii. În plus, dispozitivul poate efectua autodiagnosticare pentru a identifica defecțiunile.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 18 m².
- Putere de racire – 2 kW.
- Moduri – răcire, circulație, dezumidificare.
- Nivel de zgomot – 50 dB.
Avantaje:
- preț accesibil;
- montaj de înaltă calitate;
- funcționalitate bună;
- control electronic;
- greutate doar 22 kg.
Defecte:
- potrivit doar pentru spații mici;
- nu este cel mai confortabil model din punct de vedere al nivelului de zgomot.
Hisense AP-09CW4GGQS00
Aparatul de aer condiționat mobil de la renumitul producător chinez Hisense are un design clasic, laconic. Producătorul prezintă acest model în segmentul premium. Dispozitivul portabil are mai multe moduri de operare, inclusiv Sleep și Turbo, precum și 3 viteze ale ventilatorului. Sistemul este echipat cu un filtru mecanic de curățare, un cronometru și o opțiune de autodiagnosticare a defecțiunilor.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 30 m².
- Putere de racire – 2,6 kW.
- Moduri – dezumidificare, răcire.
- Nivel de zgomot – 48-50 dB.
Avantaje:
- răcirea eficientă a încăperilor mari;
- mai multe viteze ale ventilatorului;
- funcția de repornire automată;
- indicarea temperaturii și a modurilor de funcționare.
Defecte:
- corp greu;
- fara optiune de incalzire.
Ballu BPAC-07 CP-SF
Model compact și relativ ieftin de la Ballu, care prezintă un nivel scăzut de zgomot în timpul funcționării. O opțiune bună pentru plasare la birou sau acasă. Aparatul de aer condiționat mobil funcționează în principalele moduri de ventilație și răcire a încăperii. Dispozitivul este controlat folosind o telecomandă și un afișaj electronic pe carcasă. Opțiunea de recirculare a aerului asigură răcirea rapidă a încăperii.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 18 m².
- Putere de racire – 2 kW.
- Moduri – dezumidificare, răcire.
- Nivel de zgomot – 45 dB.
Avantaje:
- corp relativ ușor;
- cost rezonabil;
- răcirea rapidă a camerei;
- control electronic;
- eficienta energetica ridicata.
Defecte:
- kitul nu include adaptor pentru fereastră;
- funcționează puțin mai tare decât s-a spus.
Electrolux EACM-10 FP/N6
Un model interesant din punct de vedere al designului și funcționalității de la Electrolux. Aparatul are un design cilindric elegant. Șasiul încorporat facilitează mutarea aparatului de aer condiționat dintr-o cameră în alta. Aparatul funcționează pentru încălzire cu o putere de până la 2,1 kW, răcire și ventilație. Un filtru special face o treabă bună de curățare a aerului de praf și alte particule mici. Un plus interesant pentru un aparat de aer condiționat portabil este o telecomandă cu bază magnetizată, care poate fi montată direct pe corpul dispozitivului sau pe orice suprafață metalică.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 23 m².
- Putere de racire – 2,8 kW.
- Moduri – încălzire, dezumidificare, răcire, circulație.
- Nivel de zgomot – 45 dB.
Avantaje:
- funcționalitate ridicată;
- se descurcă bine cu răcirea și încălzirea camerei;
- de eficienta energetica A+;
- nivel scăzut de zgomot;
- design elegant.
Defecte:
- preț mare;
- corp voluminos.
Primera PRMC-07MHNA2
Un mic aparat de aer condiționat mobil în segmentul de preț mediu. O opțiune bună pentru instalarea în încăperi mici de până la 18-20 m². Dispozitivul are funcții de bază, 2 viteze ale ventilatorului și un cronometru încorporat. Dispozitivul este controlat folosind o telecomandă și un panou de butoane pe carcasă. Aparatul funcționează puțin zgomotos, deci nu este foarte convenabil noaptea, dar arată o eficiență bună de răcire.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 20 m².
- Putere de racire – 2 kW.
- Moduri – dezumidificare, răcire.
- Nivel de zgomot – 52,5 dB.
Avantaje:
- kitul de instalare este inclus în kitul de bază;
- protecție împotriva rezervorului supraumplut;
- control convenabil cu ajutorul telecomenzii;
- consum redus de putere;
- greutate redusă.
Defecte:
- munca zgomotoasa;
- garantia producatorului este de doar 1 an.
Zanussi Massimo Solar ZACM-09 MSH/N1
Aparatul are un design laconic si este dotat cu functii de baza pentru racirea si incalzirea rapida a incaperii. Opțiunea de dezumidificare a aerului este utilă în încăperile cu umiditate ridicată. Aparatul de aer condiționat pe podea este controlat folosind o telecomandă și un afișaj pe carcasă, care afișează informații despre funcționarea dispozitivului. Aparatul prezintă un nivel de zgomot confortabil, astfel încât poate fi instalat într-o cameră sau dormitor pentru copii.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 23 m².
- Putere de racire – 2,63 kW.
- Moduri – răcire, uscare, încălzire.
- Nivel de zgomot – 45 dB.
Avantaje:
- răcirea rapidă a camerei;
- există o opțiune de încălzire;
- funcționare silențioasă;
- functie de autocuratare;
- 3 moduri de ventilare a aerului.
Defecte:
- controlul este posibil numai cu ajutorul telecomenzii;
- zgomot inevitabil în timpul funcționării.
Ballu BPHS-13 H
Aer condiționat portabil funcțional, care funcționează pentru încălzire și răcire. Producătorul a lansat acest model într-un design elegant și l-a echipat cu o pompă de căldură. Cu niveluri medii de zgomot, aparatul de aer condiționat este foarte funcțional. Opțiunea de răcire intensivă vă permite să reduceți rapid temperatura camerei la un nivel confortabil. Condensul din aparat este îndepărtat automat, ceea ce facilitează foarte mult întreținerea acestuia.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 30 m².
- Putere de racire – 3,55 kW.
- Moduri – răcire, uscare, încălzire.
- Nivel de zgomot – 48 dB.
Avantaje:
- viteză mare de răcire;
- încălzire cu consum economic de energie electrică;
- control prin telecomandă și afișaj cu iluminare din spate;
- 3 viteze de funcționare în regim de ventilație;
- design modern.
Defecte:
- fără opțiune de ionizare a aerului;
- funcționare zgomotoasă noaptea.
FUNAI Camellia MAC-CA25CON04
Aparatul de aer conditionat portabil din seria Camellia de la celebrul brand FUNAI are un design minimalist. Nu există piese inutile pe carcasă, iar dispozitivul este controlat cu ajutorul telecomenzii. Aparatul răcește bine o încăpere de până la 25 m², funcționează în modul de ventilație și dezumidifică aerul din obiectele cu umiditate ridicată. Aparatul de aer condiționat este echipat cu roți, așa că este convenabil să îl mutați prin apartament.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 25 m².
- Putere de racire – 2,65 kW.
- Moduri – răcire, ventilare, dezumidificare.
- Nivel de zgomot – 55 dB.
Avantaje:
- răcirea rapidă a camerei;
- eficienta energetica buna;
- trusa de instalare include o conductă de aer lungă de 2 m;
- îndepărtarea automată a condensului;
- perioada de garantie 3 ani.
Defecte:
- munca zgomotoasa;
- cel mai simplu sistem de filtrare a aerului.
Electrolux EACM-18 HP/N3 Power
Evaluarea este completată de cel mai puternic și eficient model, care este capabil să răcească rapid o cameră de până la 50 m². Aparatul de aer condiționat mobil are un design solid și funcționalitate ridicată. Se descurcă bine cu răcirea, ventilația și încălzirea camerelor. Nivelul de zgomot de 55 dB pentru astfel de dimensiuni este un indicator bun, în timp ce în modul „Sleep” dispozitivul este mai silentios. Deplasarea aparatului de aer condiționat nu este împiedicată de dimensiunile sale impresionante, deoarece dispozitivul este echipat cu un șasiu.
Caracteristici:
- Suprafata camerei – 50 m².
- Putere de racire – 5,5 kW.
- Moduri – răcire, uscare, încălzire.
- Nivel de zgomot – 55 dB.
Avantaje:
- performanta ridicata;
- răcirea rapidă a suprafețelor mari;
- viteză bună de încălzire;
- mai multe moduri de operare;
- control convenabil.
Defecte:
- preț mare;
- design greoi.
Beneficiază de finanțarea Mokka
Concluzie
Aparatele de aer condiționat mobile sunt ușor de instalat și ușor de utilizat. Când studiați puterea unui dispozitiv, concentrați-vă pe capacitatea sa de răcire. Unele dispozitive portabile au moduri de încălzire, ventilație și dezumidificare. Prezența funcțiilor suplimentare crește costul aparatului de aer condiționat, așa că dacă nu intenționați să le utilizați în mod regulat, este mai bine să cumpărați un model mai simplu. Cele mai confortabile dispozitive de utilizat cu modul noapte, temporizator și telecomandă.