Clasamentul televizoarelor din 2024: cele mai bune produse noi de pe piață
Ar trebui să abordați cu atenție alegerea unui televizor nou, pentru a nu fi supărat mai târziu din cauza unei imagini de calitate scăzută sau a lipsei oricăror funcții. Producătorii de dispozitive moderne, pentru a atrage atenția potențialilor cumpărători, oferă din ce în ce mai multe „trucuri”, în spatele cărora se află atât trucuri de marketing, cât și soluții utile. Pentru confortul dvs., am pregătit un rating TV în 2024, care merită cu siguranță o privire mai atentă.
Greșeli frecvente la alegerea unui televizor
Deoarece dispozitivul este achiziționat pentru o perioadă lungă de timp și nu este ieftin, dorim să vă avertizăm împotriva greșelilor pe care le fac adesea cumpărătorii și să vă oferim câteva sfaturi utile.
Nu vă zgâriți cu permisiunea
Aici vorbim despre cele mai populare formate video: 4K și Full-HD. Mai recent, formatul 4K a fost considerat apanajul modelelor premium. În prezent, astfel de televizoare devin din ce în ce mai accesibile, ele pot fi găsite chiar și în segmentul de buget.
Nu există diferențe mari în calitatea imaginii; formatul Full HD este capabil să demonstreze rezultate decente. Dar pe viitor, având în vedere mica diferență de cost, economisirea rezoluției nu este pe deplin recomandabilă, mai ales că conținutul video 4K devine din ce în ce mai divers în fiecare an.
Nu urmăriți o diagonală mare
Unii oameni cred că o diagonală mai mare este o scufundare mai bună, da, acest lucru este adevărat, dar în limite rezonabile. Diagonala trebuie selectată ținând cont de distanța la care te vei afla în fața ecranului.
Pentru o vizionare confortabilă, distanța optimă este considerată a fi de 1,5-2,5 diagonale TV.
Nu plătiți în exces pentru rata de cadre
Parametrul optim pentru vizionarea confortabilă a conținutului video este 60 Hz. Dacă nu sunteți un fan al jocurilor pentru consolă, atunci acest indicator este suficient. Costul unui televizor pentru o frecvență crescută poate crește cu 10-15% în majoritatea cazurilor, pur și simplu îți vei risipi banii;
Verificați dacă ecranul funcționează corect
Pixelii morți sunt considerați normali pentru televizor. Unii producători vând dispozitive dacă există astfel de pixeli, dar nu depășesc valorile admise, mai ales că nu se observă într-o imagine dinamică. Dar asta nu înseamnă că cumpărătorul ar trebui să plătească prețul întreg pentru un astfel de dispozitiv. Pe lângă pixelii morți, poate exista afișarea de proastă calitate a anumitor nuanțe. Potrivit experților, este mai bine să verificați imediat modelul înainte de a-l cumpăra. Pentru a face acest lucru, trebuie să descărcați în avans mai multe imagini de testare pe smartphone sau pe unitatea flash. Va fi suficient să afișați imaginea pe ecran și să verificați setările de contrast și luminozitate. Cu o analiză atât de detaliată, șansa de a cumpăra un dispozitiv defect este minimă.
TOP cele mai bune televizoare
Evaluarea noastră prezintă cele mai bune televizoare din 2024, dispozitivele sunt accesibile, oferă imagini realiste și clare și vă permit să vă bucurați de culori strălucitoare și unghiuri largi de vizualizare.
Hisense 32A4K
Dispozitivul are un corp negru elegant și este echipat cu un ecran DLED. Datorită filtrului digital 3D și tehnologiei MEMC, se obține o claritate perfectă a imaginii. Televizorul este controlat de un procesor quad-core, acceptă control vocal și oferă recomandări personalizate și funcții de căutare universale. Sistemul puternic de difuzoare are o funcție de nivelare automată a volumului.
Pro:
- sunet de înaltă calitate;
- formate pentru diferite moduri de vizualizare;
- controlul parental.
Contra:
- incomod, telecomanda mare.
Samsung UE55AU7002U
Dispozitivul cu ecran de 55 de inchi permite spectatorilor să se bucure de o calitate excelentă a imaginii. Modelul are un modul Wi-Fi încorporat și acceptă Smart TV. Pentru confort suplimentar, există un sistem puternic de difuzoare de 20 W. Televizorul este controlat folosind sistemul de operare Tizen, care își extinde semnificativ capacitățile: transmiterea în flux a datelor audio, transferul ecranului smartphone-ului pe ecranul televizorului și un magazin de aplicații. Dispozitivele externe pot fi conectate folosind un port USB sau trei conectori HDMI.
Pro:
- funcționare fiabilă;
- imagine de înaltă calitate;
- redare excelentă a culorii;
- controale clare.
Contra:
- sunet mediocru.
TCL 65P635
Modelul cu diagonala de 65 de inchi este ideal pentru a viziona canale de știri, programe muzicale și filme. Rezoluția Ultra-HD oferă imagini clare, luminoase, detaliate și unghiuri de înaltă calitate. Scenele cu ritm rapid și jocurile sportive se desfășoară fără probleme. Datorită designului fără cadru, privitorul se simte complet cufundat în evenimentele care au loc pe ecranul televizorului. 2 difuzoare puternice sunt responsabile de transmiterea sunetului. Sistemul de operare Google-TV simplifică navigarea, vă ajută să găsiți rapid conținutul necesar și are un asistent vocal. Puteți folosi telefonul pentru a controla dispozitivul. Modulul Bluetooth încorporat este responsabil pentru comunicare.
Pro:
- ecran luminos;
- multe funcții;
- diagonală fără rame;
- sunet surround;
- căutare vocală.
Contra:
- Conexiune neplăcută la portul USB.
Philips 75PUS8808/12
Televizorul de 75 de inchi are o rezoluție 4K și afișează imagini detaliate, luminoase. Ambilight LED cu trei fețe îmbunătățește efectul captivant și se sincronizează cu ceea ce se întâmplă pe ecranul televizorului. Două difuzoare full-range și un subwoofer sunt responsabile pentru sunet. Modelul Philips are patru conectori HDMI, iar două porturi USB sunt de asemenea integrate.
Pro:
- iluminare de fundal în jurul ecranului;
- imagine de înaltă calitate;
- conectori convenabil pentru conectare;
- interfață clară.
Contra:
- redarea culorii și profunzimea sunt mai slabe decât cele ale modelelor similare.
Sony KD-50X75K
Model cu diagonala de 50 inci. Tehnologia ecranului 4K-UHD oferă imagini de înaltă calitate, realiste. Dispozitivul este echipat cu aplicații încorporate, se conectează la Internet prin Wi-Fi, acceptă Smart TV și are un tuner digital încorporat. Tehnologia HDR ajută la crearea unei imagini mai clare și mai bogate în zonele cele mai luminoase și întunecate.
Pro:
- funcții suplimentare;
- redare excelentă a culorii;
- mulți conectori pentru conectare;
- capabilități multimedia bune.
Contra:
- ecranul strălucește;
- difuzoare de proasta calitate.
POLARLINE 43PL52TC
Marca de încredere demonstrează o funcționalitate largă a televizorului, permițând telespectatorilor să se bucure de vizionarea realistă a filmelor și emisiunilor TV pe un ecran mare de 43 de inchi. Folosind funcția Smart TV, puteți selecta conținut din cinematograful online sau pagini web încorporate. Dispozitivul are o rezoluție de 1920×1080 pixeli. Datorită difuzoarelor puternice de 8 W și unui sistem de filtrare a zgomotului, este creat un sunet spațios și clar.
Pro:
- suport pentru standardele digitale DVB-C, DVB-T, DVB-T2;
- conexiune wireless la laptop și smartphone;
- Teletextul și subtitrările pot fi utilizate.
Contra:
- telecomanda incomod.
QD-Mini LED TCL 85C845
Diagonala ecranului 215,9 cm, rezoluție Ultra-HD. Ecranul are unghiuri largi de vizualizare, atat pe orizontala cat si pe verticala, si este capabil sa afiseze o imagine clara in orice iluminare. Datorită tehnologiei mini-LED, este asigurată cea mai exactă reproducere a culorilor. Raportul de aspect 16:9 vă permite să vizualizați conținutul într-un format larg, fără bare negre. Producătorii au furnizat tehnologie digitală de reducere a zgomotului, dispozitivul funcționează pe sistemul de operare Google TV și este controlat folosind o telecomandă, un asistent vocal sau un telefon. Modulul Wi-Fi oferă o conexiune wireless rapidă la diferite dispozitive mobile. Dispozitivul are patru intrări HDMI și un conector LAN. Televizorul poate fi agățat pe perete folosind un suport VESA 600×400 sau montat pe un raft.
Pro:
- contrast ridicat;
- calitate excelentă a redării;
- control vocal.
Contra:
- cost scump.
LG 32LQ630B6LA
O opțiune excelentă pentru camera de zi și dormitor. Modelul are suport Smart TV, oferind acces la Internet și integrare rapidă cu serviciile digitale populare, ceea ce facilitează foarte mult căutarea conținutului video potrivit. Matricea IPS oferă o reproducere realistă a culorilor, ecranul cu o rezoluție de 1366×768 pixeli face posibilă vizualizarea clară a fiecărui detaliu de pe afișaj. Pentru a regla de la distanță parametri importanți, dispozitivul poate fi sincronizat cu telefonul dvs. Sistemul audio puternic AI-Sound oferă sunet spațial pe o gamă largă de frecvențe. Gama de interfețe include două intrări HDMI, un port USB, o ieșire optică și un conector pentru instalarea unui modul DVB CAM.
Pro:
- asistent vocal;
- protecția împotriva copiilor;
- rezoluție HD;
- imagine bogată cu culori naturale.
Contra:
- picioare mici.
Hi VHIX-43F169MSY
Dispozitivul oferă imagini de înaltă calitate, culori realiste și contrast optim. Este confortabil să vizionați competiții sportive, canale de divertisment și filme la calitate HD-Ready la televizor. Datorită funcției digitale de reducere a zgomotului, riscurile de distorsiune atunci când nivelul semnalului este insuficient, există un cronometru de alunecare încorporat care oprește dispozitivul la un anumit moment; Cu ajutorul tehnologiei Smart TV, este confortabil să vizionezi seriale TV online și să comunici prin mesagerie instant cu prietenii. Modelul este echipat cu interfețe HDMI și USB și există și o mufă pentru conectarea unei căști. Două difuzoare oferă un sunet stereo clar și puternic. Televizorul are doua perechi de picioare care ofera stabilitate pe o comoda sau un dulap daca este necesar, poate fi agatat de perete folosind un suport VESA standard (va trebui sa il cumperi separat).
Pro:
- ecran mare;
- interfață intuitivă;
- imagine uniformă;
- sunet excelent;
- numărul minim de butoane de pe telecomandă.
Contra:
- îngheață des.
Candy Uno 43 FHD
Televizorul LED are un ecran cu diagonala de 43 de inchi, modelul rulează Android 11 OS și acceptă Smart TV. Modulul Wi-Fi este responsabil pentru conectarea la Internet. Datorită tehnologiei Dolby Digital Decoding și difuzoarelor puternice de 16 W, este asigurată reproducerea sunetului de înaltă calitate. Este furnizată funcția TimeShift și este posibil să salvați videoclipuri pe o unitate USB. Modelul poate fi controlat folosind o telecomandă, telefon sau asistent vocal. Pentru instalarea pe masă, există picioare care sunt incluse în pachet pentru montarea pe perete, sunt necesare elemente de fixare speciale.
Pro:
- sunet surround;
- culori strălucitoare;
- picioare stabile;
- există control vocal;
- mare funcționalitate.
Contra:
- Primele 3 minute sunt lente.
Candy DH1VW7D04RU
Televizorul LED afișează imagini în format 4K Ultra-HD, permițând telespectatorilor să se bucure de imagini clare, cu un grad ridicat de detaliu. Suportul HDR oferă contrast optim, luminozitate confortabilă și reproducere realistă a culorilor. Datorită unghiului larg de vizualizare, imaginea este păstrată în calitatea sa originală atunci când vizionați conținut video din orice unghi. 2 difuzoare oferă un sunet echilibrat și clar. Modelul rulează pe sistemul de operare Android TV, tehnologia Smart-TV oferă acces convenabil la cinematografe online și servicii populare. Puteți folosi telefonul, telecomanda sau asistentul vocal pentru a controla dispozitivul. Folosind un port LAN și un adaptor Wi-Fi, vă puteți conecta la Internet. Conectorul USB vă permite să redați fișiere de pe dispozitive de stocare externe.
Pro:
- calitate excelentă a imaginii;
- cadru îngust;
- Funcția Smart TV;
Contra:
- Conexiune Wi-Fi lentă.
Toshiba 55C450KE
Ideal pentru home cinema. Dispozitivul are un ecran lat cu un cadru subțire. Afișajul de înaltă rezoluție cu contrast înalt creează un mediu confortabil pentru vizionarea de seriale TV, competiții sportive și filme animate. Difuzoarele puternice și un decodor încorporat oferă un sunet puternic și clar, fără interferențe. Televizorul este echipat cu porturi HDMI, cu ajutorul cărora puteți conecta rapid un computer funcțional sau un player multimedia la dispozitiv. Designul oferă un conector USB pentru redarea înregistrărilor video de pe orice mediu de stocare. Folosind modulul Wi-Fi încorporat sau conectorul LAN, este convenabil să conectați dispozitivul la Internet. Televizorul poate fi agățat pe perete sau așezat pe o suprafață plană, orizontală.
Pro:
- culori vibrante;
- contrast excelent;
- picioare durabile, largi;
- design modern;
- interfață convenabilă.
Contra:
- număr limitat de aplicații;
- Nu este posibil să faci o oglindire a ecranului de pe un iPhone.
Grundig 50 NANO GH 8100
Un model personal pentru fiecare membru al familiei cu un număr mare de aplicații și conținut video pentru toate gusturile, recomandări și suport pentru modul copii. Televizorul rulează pe sistemul de operare Google-TV, acceptă Smart TV, iar dispozitivul are funcții TimeShift și Sleep-time. Puteți utiliza telecomanda și smartphone-ul pentru a-l controla. Ecranul cu diagonala de 126 cm difuzează imagini la calitate 4K-UHD, are iluminare de fundal LED directă și tehnologie digitală de reducere a zgomotului. Televizorul are difuzoare puternice. Un conector LAN, două porturi USB și module wireless Bluetooth și Wi-Fi sunt integrate în corpul dispozitivului.
Pro:
- gamă largă de posibilități;
- acces rapid la diverse servicii;
- netezimea și claritatea imaginii de pe ecran;
- nici o strălucire.
Contra:
- Nu.
Hisense 55U7KQ
Un televizor ULED cu sistem de culoare PAL are un tuner care acceptă standarde precum DVB-S2, DVB-T2, DVB-C. Modelul rulează pe sistemul de operare VIDAA, are funcții de redare a conținutului video prin TimeShift și are protecție pentru copii. Puteți controla dispozitivul folosind un asistent vocal, o telecomandă standard sau un smartphone. Televizorul are difuzoare cu o putere totala de 40 W. Ecranul Mini-LED cu iluminare din spate difuzează imagini cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz, ceea ce împiedică încețoșarea și încetinirea obiectelor în mișcare. Datorită tehnologiei HDR, saturația imaginii și detaliile ridicate sunt asigurate. Modulele Bluetooth și Wi-Fi sunt încorporate în carcasă și există o ieșire pentru căști. Produsul poate fi instalat pe desktop sau pe perete.
Pro:
- paletă uriașă de culori;
- control convenabil;
- telecomanda metalica;
- diferite moduri de vizualizare, setări automate și manuale.
Contra:
- Uneori este dificil să te conectezi la un televizor de pe o tabletă sau smartphone.
Concluzie
Cum să alegi un televizor bun în 2024?
- Decideți locația de instalare a dispozitivului și dimensiunile acestuia. Dacă intenționați să atârnați televizorul pe perete, atunci un suport VESA este o necesitate.
- Apoi, folosind filtre, selectăm cele mai bune opțiuni ținând cont de diagonală.
- Luăm în considerare tipul de matrice și rezoluția dorită. În acest caz, cele mai bune modele în ceea ce privește prețul și calitatea imaginii vor fi televizoarele 4K cu matrice IPS sau TFT. Dacă nu sunteți limitat de buget, atunci merită să luați în considerare modelele Mini-LED, televizoarele OLED sunt cele mai scumpe și demonstrează o calitate ridicată a imaginii.
- Dacă utilizați o consolă de jocuri sau plănuiți să cumpărați una, atunci este mai bine să optați imediat pentru un dispozitiv care are funcții de joc și o rată de reîmprospătare crescută.
- Ei bine, cea mai importantă recomandare este să verificați dispozitivul direct în magazin înainte de a cumpăra. Este bine dacă aduceți cu dvs. o unitate flash cu imagini color luminoase, precum și conținut HDR, o astfel de gândire vă va ajuta să evaluați redarea reală a culorii a dispozitivului. Dacă nu v-au plăcut culorile înainte de a cumpăra, atunci există o mare probabilitate ca acasă, mai ales noaptea, acest sentiment să se intensifice.